Cukier trzcinowy, miód a może słodzik? Co wybrać, żeby smakowało i jednocześnie nie szkodziło zdrowiu? Z naszej porady dowiesz się, jaki rodzaj cukru jest najzdrowszy. czytaj »
Niewłaściwy sposób zażywania leków przeciwbólowych może spowodować więcej negatywnych, niż pozytywnych działań. Nawet tabletki dostępne bez recepty powinieneś stosować ze ściśle określonymi zasadami. czytaj »
Coraz trudniej dziś o dobrą pracę, zwłaszcza bez żadnego doświadczenia lub z niewielkimi kwalifikacjami. Sposobem uzyskania cennego wpisu do CV jest w takiej sytuacji staż, również bezpłatny. czytaj »
Nadeszły wakacje, a wraz z nimi czas wypoczynku – bynajmniej nie biernego! Uwielbiamy być w ruchu, odkrywać nieznane miejsca, doświadczać niesamowitych emocji. Przemierzamy świat w poszukiwaniu nowych, niezapomnianych wrażeń. Dzięki najnowszym cudom techniki poczujemy emocje raz jeszcze i podzielimy się przeżyciami z innymi. Jednak jak wybrać sprzęt, który podoła naszym wymaganiom i pozwoli uwiecznić każdy, nawet najdrobniejszy szczegół naszych wakacyjnych wyczynów? czytaj »
16 lipca przypada Dzień Księgowego. Zawód ten od setek lat jest powszechnie znany i ceniony. Bez wykwalifikowanego księgowego niejedna firma czy wielka korporacja nie byłaby w stanie płynnie działać. czytaj »
Ktoś sprawił Ci przykrość, a może zawiódł Twoje zaufanie? Zamiast trwale się obrażać, spróbuj wyjaśnić całą sytuację i postaraj się wybaczyć doznaną krzywdę. czytaj »
Niełatwo dziś o dobrą pracę, nawet po ukończeniu renomowanej uczelni. Najbardziej liczą się umiejętności praktyczne, dlatego każdy sposób zdobywania doświadczenia zawodowego jest dobry, w tym bezpłatny staż. czytaj »
Wybierasz się na wakacje z wędką? Zanim wsiądziesz do autobusu lub samolotu ze sprzętem, musisz się odpowiednio przygotować. Dodatkowy futerał nie musi stanowić problemu, jednak spakowanie ekwipunku przyprawia zwykle o zawrót głowy, a jego przewóz często wiąże się z nadprogramowymi kosztami. Przedstawiamy vademecum podróżującego wędkarza, porady, dzięki którym każda wyprawa będzie spokojna i bez niespodzianek. czytaj »
Jak odróżnić prawdziwy ser żółty od wyrobu seropodobnego i jak go przechowywać? Jak zetrzeć go na tarce i co zrobić z zeschniętym wyrobem? Z odpowiedzią na te i inne pytania zmaga się każdy, kto choć trochę gotuje. Ale nie mistrzowie kuchni i mistrzowie sztuki serowarskiej. Przedstawiamy praktyczne triki i porady, które pozwolą ci odpowiednio postępować z serem i w jeszcze łatwiejszy sposób przygotować potrawy z jego wykorzystaniem. Sprytne sposoby, które przydadzą się niejednemu maniakowi sera. czytaj »