Gdy temperatura na dworze spada, potrzebujemy większej dawki energii. Zamiast jednak zwiększać liczbę dostarczanych kalorii, lepiej sięgnąć po potrawy rozgrzewające organizm. Jakie powinno być nasze jesienne menu? Sprawdźmy! czytaj »
Odżywianie się wyłącznie owocami, które spadły z drzewa, całkowita rezygnacja z potraw gotowanych, czy jedzenie jedynie kiełków zbóż i warzyw – kontrowersje wzbudzają nie tylko skrajne odmiany, ale nawet najbardziej popularna forma wegetarianizmu. Choć niektórzy nie są w stanie wyobrazić sobie jednego obiadu bez mięsa, od wegetarian można się wiele nauczyć, nie zmieniając drastycznie swoich przyzwyczajeń. O czym mowa? Sprawdźmy! czytaj »
Co roku w pierwszych miesiącach roku szkolnego rodzi się dyskusja na temat zajęć dodatkowych dla najmłodszych. Często pojawia się w niej zagadnienie nauki języków obcych. Rodzice zastanawiają się, kiedy najlepiej ją rozpocząć. Sprawdzamy, co w tej kwestii mają do powiedzenia naukowcy. czytaj »
Mamy więcej diet, niż dni w roku, a mimo to otyłość jest powszechnym problemem. Każda z nas przynajmniej raz się odchudzała, są także osoby dla których bycie na diecie jest zajęciem stałym - zmieniają tylko rodzaj stosowanej diety odchudzającej. czytaj »
Z końcem października 2013 rusza ogólnopolska akcja społeczna "Wyloguj się", która próbuje zwrócić uwagę na rosnący problem uzależnienia się od komputera i Internetu. czytaj »
Borowiki to niezwykle popularne grzyby. Można je suszyć, dusić, marynować i mrozić. Doskonale nadają się do zup, sosów, makaronów oraz wszelkiego rodzaju zapiekanek. Podpowiadamy, jak przyrządzić makaron tagiatelle z borowikami i boczkiem. czytaj »