Jako ojciec chrzestny dziecka obok tzw. koperty zakupiłem książkę i to jaką książkę...
Prezentem, który jednocześnie będzie stanowił doskonałą pamiątkę... czytaj »
Dekoracja wielkanocnego stołu powinna wprowadzać do naszych domów wiosenny i radosny klimat. Obok tradycyjnych potraw nie może zabraknąć ozdób symbolizujących nowe życie: kurczaczków, baranków i zajączków czytaj »
Ciąża wśród nastolatek jest dziś powszechnym zjawiskiem, coraz więcej młodych dziewczyn zostaje matkami. Trudno mówić o planowaniu dziecka mając naście lat, ciąża w tym wieku jest raczej konsekwencją chwilowych uniesień lub niewiedzy antykoncepcyjnej czytaj »
Warzywa i owoce w postaci mrożonek posiadają wiele zalet. Możemy szybko i zdrowo przygotować posiłek lub deser. Jednak by zachowały one jak najwięcej witamin i wartości odżywczych powinniśmy wiedzieć jak postępować w procesie rozmrażania. czytaj »
Basen w lecie? Każdemu na myśl przychodzi beztroskie wylegiwanie się w wolnym czasie przy lekko falującym brzegu. Niestety, relaks mogą nam zakłócić problemy z obrzeżem basenowym. Dlaczego do jego budowy warto wybrać kompozyt? O tym poniżej. czytaj »
Zasoby Internetu są dziś tak duże, że można w nich znaleźć praktycznie wszystko, również darmowe porady prawne. Należy jednak uważać, gdyż informacje pochodzące z zasobów sieci Web mogą być zamieszczane przez podmioty bez odpowiedniego przygotowania teoretycznego i praktycznego. czytaj »
Pisanki są nieodłącznym elementem Świąt Wielkanocnych i nie może zabraknąć ich w koszyczku. Tradycyjnie, jak co roku będziemy je dekorować i farbować, aby pięknie prezentowały się na świątecznym stole czytaj »
W naszej kuchni występuje wiele produktów spożywczych. By pozostały one jak najdłużej świeże powinniśmy zadbać o odpowiednie ich przechowywanie. czytaj »
2 maja 2011 roku jest ostatecznym terminem złożenia PIT-37 i PIT-36 za 2010 rok. Obliczeń możemy dokonać sami albo za pomocą specjalnego programu komputerowego. Aby uniknąć dopłaty podatku, warto wiedzieć co i ile można odliczyć od osiągniętych dochodów. czytaj »