Kurz wkrada się w każdą szczelinę. Sprzątanie go to istna walka z wiatrakami - kiedy już wydaje Ci się, że się z nim uporałaś, w mig pojawia się znów. Jak z tym walczyć? Podpowiadamy! czytaj »
Czy możliwe jest sprzątnie bez użycia szkodliwej chemii? Od teraz tak! Wypróbuj innowacyjną gamę produktów czyszczących PIURIF, która nie dość, że pomaga w sprzątaniu, to także zapobiega powstawaniu brudu jeszcze na długo po zastosowaniu. czytaj »
Genialny przepis na faszerowane jajka, które zachwycą oryginalnym smakiem i wspaniałym wyglądem. Świetnie nadają się na każdą okazję – sprawdzą się zarówno w codziennym, jak i świątecznym menu. czytaj »
Balustrady są najbardziej wyeksponowanym elementem schodów, nadającym określony wyraz i charakter całemu pomieszczeniu w którym się znajdują. Z tego też powodu niezwykle istotne jest odpowiednie ich dobranie, zarówno do samych schodów, jak i pozostałych elementów wyposażenia danego wnętrza. czytaj »
Kluski śląskie to tradycyjne danie kuchni śląskiej mocno zakorzenione w naszej polskiej kulinarnej tradycji. Inne mniej popularne nazwy klusek śląskich to kluski białe, biołe, guminowe, gumione, kartofelmelklezy i gumiklyjzy. czytaj »
Wizyta u lekarza – niezależnie od specjalizacji – to często dla wielu osób ostateczność. Zgłaszają się dopiero wówczas, gdy odczuwają znaczne pogorszenie samopoczucia czy też zauważą występowanie objawów i dolegliwości, które są uciążliwe, a wcześniej nie miały miejsca. czytaj »
Poniżej przepis na pyszne kotleciki, w których rozsmakują się zarówno dorośli jak i dzieci. Swój wyjątkowy smak zawdzięczają paście sezamowej, a oryginalną konsystencję kaszy jaglanej. Można przygotować je w formie tradycyjnych kotlecików lub podzielić na malutkie kuleczki i serwować na obiad po kilka sztuk. czytaj »
Wybór odpowiedniej ścieżki rozwoju dziecka to odpowiedzialne zadanie, które może mieć znaczący wpływ na jego wybory dotyczące studiów czy pierwszej pracy w dorosłym życiu. czytaj »
Polenta z brokułem to świetny pomysł na efektowną potrawę, którą można serwować na gorąco i na zimno. Doskonale sprawdzi się jako danie główne, a także jako ciekawa, aromatyczna przekąska dla jednej lub wielu osób czytaj »
Ciężkie, opuchnięte nogi, pajączki, wreszcie żylaki – problemy z niewydolnością żylną to nie tylko problem estetyczny, to wyraźny sygnał, że praca żył nie przebiega tak, jak powinna. Zbyt późna reakcja może prowadzić do poważnych konsekwencji zdrowotnych, dlatego lepiej nie lekceważyć tego typu zmian w obrębie nóg. Zima to doskonały okres na leczenie pajączków i żylaków – im szybciej zostanie rozpoczęte, tym lepsze efekty przyniesie. czytaj »