Cyfrowe zmęczenie wzroku to kolejna dolegliwość, dołączająca do niechlubnego grona problemów cywilizacyjnych. Cierpią na nią coraz młodsze osoby, a jej rozprzestrzenianie się jest tak szybkie jak rozwój nowoczesnych technologii. czytaj »
Kiedy skóra zaczyna się starzeć? Na to pytanie nie ma jednoznacznej odpowiedzi, jednak większość badań wskazuje, że proces ten zaczyna się około 25. roku życia. Mniej więcej w tym czasie pojawiają się pierwsze minimalne zmarszczki, a z upływem lat coraz bardziej zauważalne stają się utrata objętości i gęstości. Aby opóźnić oznaki procesu starzenia, warto wprowadzić do swojego życia kilka podstawowych zasad pielęgnacji. czytaj »
Wampirzy lifting – pod tą intrygującą nazwą kryje się uwielbiany przez gwiazdy sposób na odmłodzenie wyglądu, który zyskuje coraz większą popularność. Dlaczego? O działaniu zabiegu z użyciem osocza bogatopłytkowego opowiada dr Andrzej Krajewski, specjalista z Kliniki Chirurgii Plastycznej i Medycyny Estetycznej w Kołobrzegu. czytaj »
Kurz wkrada się w każdą szczelinę. Sprzątanie go to istna walka z wiatrakami - kiedy już wydaje Ci się, że się z nim uporałaś, w mig pojawia się znów. Jak z tym walczyć? Podpowiadamy! czytaj »
Czy możliwe jest sprzątnie bez użycia szkodliwej chemii? Od teraz tak! Wypróbuj innowacyjną gamę produktów czyszczących PIURIF, która nie dość, że pomaga w sprzątaniu, to także zapobiega powstawaniu brudu jeszcze na długo po zastosowaniu. czytaj »
Genialny przepis na faszerowane jajka, które zachwycą oryginalnym smakiem i wspaniałym wyglądem. Świetnie nadają się na każdą okazję – sprawdzą się zarówno w codziennym, jak i świątecznym menu. czytaj »
Balustrady są najbardziej wyeksponowanym elementem schodów, nadającym określony wyraz i charakter całemu pomieszczeniu w którym się znajdują. Z tego też powodu niezwykle istotne jest odpowiednie ich dobranie, zarówno do samych schodów, jak i pozostałych elementów wyposażenia danego wnętrza. czytaj »
Kluski śląskie to tradycyjne danie kuchni śląskiej mocno zakorzenione w naszej polskiej kulinarnej tradycji. Inne mniej popularne nazwy klusek śląskich to kluski białe, biołe, guminowe, gumione, kartofelmelklezy i gumiklyjzy. czytaj »
Wizyta u lekarza – niezależnie od specjalizacji – to często dla wielu osób ostateczność. Zgłaszają się dopiero wówczas, gdy odczuwają znaczne pogorszenie samopoczucia czy też zauważą występowanie objawów i dolegliwości, które są uciążliwe, a wcześniej nie miały miejsca. czytaj »
Poniżej przepis na pyszne kotleciki, w których rozsmakują się zarówno dorośli jak i dzieci. Swój wyjątkowy smak zawdzięczają paście sezamowej, a oryginalną konsystencję kaszy jaglanej. Można przygotować je w formie tradycyjnych kotlecików lub podzielić na malutkie kuleczki i serwować na obiad po kilka sztuk. czytaj »