Najnowsze porady

Znaleziono: 6080
„Twój błonnik” marki Britta – lekka przekąska, idealna na lato
flyprpr | 2016-07-26
Latem nasza aktywność zdecydowanie wzrasta. Częściej wychodzimy z domu, spędzamy czas na świeżym powietrzu, chętniej też uprawiamy sport. Nasza dieta powinna zatem dopasować się do stylu życia jaki prowadzimy, sycąc nasz organizm, jednocześnie go nie przeciążając. Każdy dzień warto zacząć od pożywnego śniadania, które będzie smaczne, zdrowe i przygotuje nasz układ pokarmowy na cały dzień. Pomoże nam w tym „Twój błonnik” marki Britta. czytaj »
(bez nazwy) Meksyk na okrągło!
Gastrosfera | 2016-07-25
Polacy coraz śmielej sięgają po egzotyczne przepisy kulinarne. W ostatnich latach wielką popularność zdobyła nad Wisłą kuchnia meksykańska oraz jej teksańska wersja, czyli tzw. Tex-Mex. Są one pełne kolorów i wyrazistych smaków. Jak przystosować meksykańskie przepisy do rodzimych warunków? czytaj »
(bez nazwy) Dieta bogata w smak
Gastrosfera | 2016-07-25
Niejednokrotnie dla osób pozostających na diecie problematyczny okazuje się deficyt smaku w dietetycznych daniach. Każdy organizm inaczej bowiem odbiera bodźce smakowe. Dlatego decydując się na stosowanie diety, warto przenieść ulubione smaki do menu, dodając wspomagające dietę przyprawy. czytaj »
(bez nazwy) Jaką centralę wentylacyjną wybrać do obiektów przemysłowych, by spełniała najnowsze normy?
flyprpr | 2016-07-24
Jakość powietrza w pomieszczeniach ma ogromny wpływ na zdrowie i samopoczucie przebywających w nim ludzi. Odpowiednia ilość tlenu i optymalny poziom wilgotności mają szczególne znaczenie w obiektach przemysłowych, gdzie warunki często bywają trudne i nie do końca przyjazne dla ludzi. Jaką zatem wybrać centralę wentylacyjną, by była ona maksymalnie efektywna, a zarazem zgodna z najnowszymi normami? Kwestie te wyjaśnia ekspert firmy Wolf Technika Grzewcza sp. z o.o. czytaj »
Porada id 5087 Łyk zdrowego rozsądku – i wodę pijesz prosto z kranu
Gastrosfera | 2016-07-22
Standardem w krajach zachodniej Europy jest picie wody prosto z kranu. W ostatnich latach jej jakość w Polsce zdecydowanie się poprawiła, jednak wiele osób nadal ma obawy ze względu na stan instalacji wodociągowej. W jaki sposób zapewnić sobie stały dostęp do krystalicznie czystej wody? Na początku wystarczy przeprowadzić szybki test, a później zaopatrzyć się w odpowiedni filtr. czytaj »
Porada id 5084 Alternatywa dla wegetarian – pomysł na warzywne szaszłyki z serem żółtym
Gastrosfera | 2016-07-21
Lato, słońce, przydomowy ogródek czy nawet taras i… grill! Polacy uwielbiają ten sposób spędzania wolnego czasu. I nic w tym dziwnego – dania przyrządzone na ruszcie są smaczne, zdrowe, a zjedzone na świeżym powietrzu smakują o wiele lepiej. Jak się okazuje nie muszą to być tylko mięsne przysmaki, na grillu można przygotować również doskonałe potrawy dla wegetarian. Sprawdź, jak przyrządzić pyszne szaszłyki z warzywami i żółtym serem. czytaj »
Porada id 5081 Jak sprzątać ekologicznie i skutecznie? Poznaj eko-triki na domowe porządki
Gastrosfera | 2016-07-18
Używasz energooszczędnych żarówek, oszczędzasz wodę i prąd. Wydaje Ci się, że to wszystko, co możesz zrobić dla naszego ekosystemu? Zwróć uwagę na to jak sprzątasz i czym! Przy codziennych czynnościach też możesz zrobić coś dobrego dla naszej planety i swojego portfela – bo to, co ekologiczne, bardzo często okazuje się też być ekonomiczne. czytaj »
Paella Hiszpańska uczta z ryżem do paelli marki Halina
flyprpr | 2016-07-04
Paella to znana na całym świecie tradycyjna hiszpańska potrawa. czytaj »
Okno Zadbane okna, to sprawne okna
flyprpr | 2016-07-04
Właściwa pielęgnacja i systematyczna regulacja okuć to czynności, których nie może zabraknąć na liście domowych obowiązków, zwłaszcza jeśli zależy nam na maksymalnym wydłużeniu czasu bezawaryjnej pracy okien. Jerzy Chrzanowski, ekspert firmy Dobroplast wyjaśnia, dlaczego tak ważna jest sezonowa konserwacja okuć i podpowiada, jak prawidłowo dbać o okienne mechanizmy, żeby stolarka była sprawna i dobrze służyła przez długi czas. czytaj »
Porada id 5057 5 ciekawostek, których nie wiedziałeś o szparagach
Gastrosfera | 2016-06-30
Białe, zielone, fioletowe – szparagi! Kto z nas nigdy ich nie próbował? Ich zgrabne, długie pędy coraz częściej goszczą na polskich stołach w postaci przystawek, dodatku do sałatki czy dania głównego. Choć sezon na te warzywa trwa zaledwie od maja do czerwca, a ich dostępność jest ograniczona, cieszą się dużą popularnością - zwłaszcza wśród wielbicieli zdrowej i niskokalorycznej żywności. czytaj »
Znaleziono: 6080