Najnowsze porady

Znaleziono: 6080
Porada id 4731 Wymarzone wnętrze dzięki tkaninie
Gastrosfera | 2016-01-04
Modny wystrój wnętrza nie oznacza dziś rezygnacji z tkanin – on ich wprost wymaga. Wystarczy tylko przemyśleć kolorystykę, zdecydować się na odpowiedni wzór i zastanowić się nad fakturą materiału, by osiągnąć pożądany efekt. czytaj »
Kominek Kominek w sezonie. Jak o niego dbać?
SferaPRT | 2015-12-30
Prawidłowe użytkowanie kominka wydaje się dość proste. Jednak dzięki odpowiedniemu przygotowaniu do sezonu, w którym będzie on najbardziej eksploatowany, możemy wpłynąć na większą wydajność tego urządzenia. Jak zatem to robić i dlaczego odpowiednie czyszczenie kominka jest tak istotne? czytaj »
Porada id 4716 Porady kosmetologa – dowiedz się które ze składników i powinny znajdować się w Twoich kosmetykach
mniam | 2015-12-28
Historia wykorzystywania naturalnych składników roślinnych w kosmetyce jest niezwykle bogata i sięga czasów starożytnych. Ciekawość świata, zmysł obserwacji i umiejętność wyciągania wniosków przez naszych przodków sprawiła, że wypracowali oni receptury, przydatne również współcześnie – choć niewątpliwe wiele się zmieniło. czytaj »
Porada id 4714 Chleby świata pod polską strzechą
Gastrosfera | 2015-12-28
Chrupiąca skórka i aromatyczny, elastyczny środek. Czy może być coś lepszego? Trudno bez tradycyjnego bochenka wyobrazić sobie rodzinne śniadanie czy kolację, kanapki do szkoły czy na wycieczkę. Kiedyś nasze babcie wypiekały go same w specjalnych piecach chlebowych. Dziś możemy chleb kupić w pobliskiej piekarni, ale może warto zrobić go samodzielnie w domu? czytaj »
Chleb Chleby świata pod polską strzechą
Gastrosfera | 2015-12-23
Chrupiąca skórka i aromatyczny, elastyczny środek. Czy może być coś lepszego? Trudno bez tradycyjnego bochenka wyobrazić sobie rodzinne śniadanie czy kolację, kanapki do szkoły czy na wycieczkę. Kiedyś nasze babcie wypiekały go same w specjalnych piecach chlebowych. Dziś możemy chleb kupić w pobliskiej piekarni, ale może warto zrobić go samodzielnie w domu? czytaj »
Porada id 4705 Mięso w diecie małego dziecka – czy potrzebne?
mniam | 2015-12-22
Prawidłowe żywienie dziecka w pierwszych 12. miesiącach jego życia często stanowi dla świeżo upieczonych rodziców nie lada wyzwanie. Schematy żywienia niemowląt ulegają modyfikacji, różnią się w poszczególnych krajach, a w Internecie znaleźć możemy szereg wzajemnie sprzecznych opinii i postaw rodzicielskich. Kontrowersje wywołuje także mięso w codziennej diecie malucha – czy i kiedy powinno trafić na talerz niemowlaka? czytaj »
Porada id 4704 Dobry sen dla dwojga – czyli jak dobrze wyspać się w parze?
mniam | 2015-12-22
Dwie osoby w jednym łóżku to najczęściej dwie różne indywidualności. Różnimy się nie tylko wagą, wzrostem i budową ciała, lecz także predyspozycjami, ulubioną pozycją zasypiania, aktywnością ruchową w ciągu nocy, a dodatkowo porą wstawania. Jakie ma to znaczenie dla jakości i komfortu nocnego wypoczynku? Ogromne! czytaj »
Porada id 4703 Rozgrzewające przyprawy wyśmienicie smakują i leczą! Poznaj ich właściwości i skorzystaj z ich bogactwa
mniam | 2015-12-22
Kres jesienno-zimowy to czas wzmożonej podatności na przeziębienia. Aura jest nieprzewidywalna, występują duże wahania temperatur i nagłe załamania pogody, a układ immunologiczny zmuszony jest toczyć nieustanną walkę z wirusami i infekcjami, które tylko czekają, żeby zmusić nas do pozostania w łóżku. Recepta na chorobę jest prosta – wystarczy nie chorować. Tylko jak to zrobić? czytaj »
Okno Lśniące okna przed Świętami, czyli szybkie i łatwe mycie
Gastrosfera | 2015-12-22
Mycie, czyszczenie, odkurzanie, pranie. Lista świątecznych porządków jest długa, a na jej skrupulatne wypełnienie mamy zbyt mało czasu. Kiedy goście już w progu, a choinka dumnie pręży się w pokoju, nie marnujmy cennych chwil. Podpowiadamy, jak w szybki i łatwy sposób poradzić sobie z jednym z przedświątecznych obowiązków, czyli myciem okien. To naprawdę może być proste! czytaj »
Porada id 4698 Aromatyczna świąteczna zupa piernikowa – moczka. Słodka śląska tradycja pysznych świątecznych przysmaków
mniam | 2015-12-20
Zupa z piernika, zwana także moczką to tradycyjne danie śląskie podawane w wigilijny wieczór. Jest pyszna, aromatyczna, bogata, pełna bakaliowych niespodzianek, a do tego słodka i sycąca, więc śmiało można traktować ją jako wspaniały świąteczny deser. Moczka świetnie smakuje zarówno na gorąco jak i na zimno, jej gęstość reguluje się dopasowując do własnych upodobań. Można ją serwować rzadką lub gęstą jak budyń. czytaj »
Znaleziono: 6080